onsdag 4 januari 2012

Sparrispannacotta med skaldjur

Andra rätten på nyårsmeny blev denna sparrispannacotta med skaldjur som ska stå i kylen och gotta till sig och stelna. Vi blev överförtjusta var lite annorlunda mot efterrätts pannacottan som man i vanliga fall bara ätit.

6 portioner
Ingredienser:
1 schalottenlök
1 msk smör eller margarin
2 1/2 gelatinblad
100 g grön sparris, djupfryst tinad
4 dl vispgrädde
salt, peppar
Servera med:
150 g skalade räkor, ca 500 g oskalad vikt
100 g kräftstjärtar
1 msk rapsolja
2 msk pressad citronsaft
2 msk hackad dill
peppar
Servera med:
smördegsstänger med ost, se recept
Gör så här
1. Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en gryta med smör. Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.               
2. Hacka sparrisen och lägg i grytan. Tillsätt grädden och koka upp. Ta grytan från värmen och mixa grädden slät.
3. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma grädden. Smaka av med salt och peppar och häll upp i portionsglas. Låt stå kallt i minst 4 timmar för att stelna.
4. Blanda räkor och kräftstjärtar med olja, citronsaft, dill och peppar och låt dra 1 timme i kylen. Toppa pannacottan med skaldjuren och servera med smördegsstänger med ost.
Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skriv ut