Idag är knappert i min kassa helgen innan lönning. Så idag blir det billig mat med grillad kyckling och currysås. Få ingredienser och gott ändå hoppas jag det är ett nytt recept som aldrig testats av mig innan. Men det lätt smarrigt. Vad tror ni?
Gör så här:
1. Skär kycklingen i skinn - och benfria bitar. Sätt ris på kokning.
2. Fräs curryn på rätt svag värme i matfettet i en kastrull. Rör ut mjölet klimpfritt i curryfettet och vispa i buljongen, lite i taget.
3. Koka såsen några minuter. Rör ihop äggula och grädde och vispa ner i såsen, som nu inte får koka. Då skär den sig.
4. Blanda kycklingbitarna i den heta såsen och servera direkt med kokt ris och vitt lantbröd.
Gör så här:
1. Skär kycklingen i skinn - och benfria bitar. Sätt ris på kokning.
2. Fräs curryn på rätt svag värme i matfettet i en kastrull. Rör ut mjölet klimpfritt i curryfettet och vispa i buljongen, lite i taget.
3. Koka såsen några minuter. Rör ihop äggula och grädde och vispa ner i såsen, som nu inte får koka. Då skär den sig.
4. Blanda kycklingbitarna i den heta såsen och servera direkt med kokt ris och vitt lantbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar