Så bytt ut köttfärsen mot lövbiff istället och det blir lyxtacos. Så varför inte variera din tacos och göra den med strimlad lövbiff istället. Mums mums...
Ingredienser:
2 paprikor
2 Gula lökar
Rapsolja
600 g Lövbiff
1 ½ tsk Salt
1 tsk Spiskummin
½ tsk Chilipulver
½ tsk Oregano
½ tsk Chiliflakes
½ Vitlöksklyfta
1 msk maizenamjöl
1 dl Vatten,
Salsa fresca:
250 g Körsbärstomater,
1 kruka Koriander
2 msk limejuice
2 krm Salt
Till servering:
8 Tacoskal, Romansallad, Majs, Gräddfil, Lime (klyftade)
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.
Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken.
Stek paprika och lök glansiga i 1 msk olja 3 minuter, lägg åt sidan. Strimla lövbiffen. Blanda den med salt, spiskummin, chilipulver, oregano, chiliflakes och 1 msk olja. Skala och riv vitlöken.
Salsa fresca:
Skölj och skär tomaterna i bitar, plocka och hacka koriandern, blanda den med tomaterna. Pressa över limejuicen och smaka av med salt.
Värm tacoskalen i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och strimla salladen, häll av majsen.
Stek köttet i en stor het stekpanna 3 minuter. Pudra över maizenamjölet, tillsätt vatten och låt det koka in i köttet.
Servera tacoskalen med salsa fresca, sallad, majs, gräddfil och limeklyftor.
2 kommentarer:
Det låter mums. Smaklig måltid och så får vi heja på Arsenal.
Hej!
Det såg gott ut! =)
Tack för gratulationen, funderade över vem du var men såg fotot och insåg att du har ny layout och allt! =)
Kram Elenor
Skicka en kommentar