För 8 personer. |
Ingredienser:
3 stora auberginer1 msk tahini (sesampasta)
½ citron, pressad saft
1-3 tsk malen spiskummin
3 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor, pressade
salt
3 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor, pressade
salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Dela auberginen på längden. Lägg snittytan ner på en oljad plåt. Ugnsbaka i ca 15-25 minuter beronde på hur brända man vill ha dem. Låt svalna, gröpa sedan ur fruktköttet med en sked. Mixa det med tahini, citron , vitlök, spiskummin och salt .
Servera kylskåpskall. Servera gärna som dip till libanesisk pita bröd.
Servera kylskåpskall. Servera gärna som dip till libanesisk pita bröd.
Jag brukar köpa en slags auberginesallad som verkar likna denna, det är otroligt gott som tillbehör!
SvaraRadera